BLOGI | Golden Day Spa

Sokerointi, sopisiko se sinullekin?
j
19.02.2018

Sokerointi on hellävarainen karvanpoistomenetelmä, mutta myös ihoa kuoriva sekä puhdistava hoito. Sokerointi yleistyy hurjalla vauhdilla, ja se onkin monelle meille arjen raatajille kuukausittainen tapa pitää iho siistinä ja karvattomana.  Karvat poistetaan karvatupesta hellävaraisesti karvan kasvusuuntaan, jolloin karvat eivät katkea ja sänkeä ei synny. Karvat kasvavat sokeroinnin jälkeen hauraampina sekä pehmeämpinä. Jokapäiväinen sheivaaminen on siis historiaa ja karvoista ei tarvitse huolehtia ainakaan muutamaan viikkoon. Sokerointia voi tehdä mille tahansa iho-alueelle, korvakarvoista varpaisiin ja kaikkea siltä väliltä.

Mitä sokeroinnissa sitten tapahtuu?

Ihon pinta valmistellaan sokeroinnille puhdistuksella sekä talkitsemalla alue huolellisesti. Sokeroinnissa ihon pinnalle levitetään kellertävää sokerimassaa jossa on mukana myös hieman sitruunamehua. Käytössämme on erilaisia sokerointimassoja, oikea sokeri valitaan tilanteen mukaan. Eri ihoalueille, eri sokeroijille ja ilman lämpötilankin mukaan valitaan juuri oikean tyyppinen sokeri. Massa muovataan käsissä notkeammaksi jotta siitä saadaan helpommin levittyvää. Sokerimassa levitetään iholle vastakarvaan ja ”flikataan” iholta myötäkarvaa. Tässä samassa ihokarvat irtoavat hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Kun alueet on käsitelty, ihon pinta pyyhitään ja sille levitetään rauhoittava voide.  Käsittely kirpaisee hieman, mutta jos säännöllisiä sokerointikertoja on useampia alla, helpottuu myös kipu. Tällöin karva ei ole enää niin tiukassa kiinni, ja säännöllisellä sokeroinnilla myös karvankasvu heikkenee merkittävästi. Käsittelyn kesto riippuu alueesta sekä siitä kuinka monta sokerointikertaa on aiemmin tehty. Esimerkiksi brasilialaisen alueen sokerointi voi vaihdella 15min-1h. Tämä on siis myös hyvin yksilöllistä.

Mistä tietää sopiiko sokerointi juuri sinulle?

Jos ihosi ärtyy jokapäiväisestä sheivaamisesta ja kärsit kutisevasta sängestä tai jos haluat vain helpottaa arkeasi, sokerointi on sinun juttusi. Sokeroinnin lopputulos kestää 2 viikosta 2 kuukauteen, mutta jos asiakkaan tullessa sokerointiin karvan pituus on liian lyhyttä, emme välttämättä saa aivan täydellistä lopputulosta. Karvan pituus tulisi olla puolesta sentistä senttiin, jotta kaikki karvat lähtevät sokerin mukana pois. Jos sokeroinnissa tykkää käydä säännöllisesti 3-4 viikon välein, pitäisi lyhempikin karva lähteä. Myös liian pitkä karva voi olla haastavampi poistaa ja monesti tässä tilanteessa tulee tietynlaista ”tukistusta”, mikä tuntuu ilkeältä. Tarvittaessa myös lyhennämme karvaa leikkaamalla, jotta tältä vältytään. Sokerointikäsittelyn ajankohta kannattaakin katsoa siten että karva ehtii riittävästi kasvaa mahdollisen sheivaamisen jälkeen. Sokerointi sopii erinomaisesti myös miehille. Sokeroinnin jälkeen ei suositella hikiliikuntaa, saunomista tai muita ärsykkeitä. Esimerkiksi kainaloiden sokeroimisen jälkeen ei ole hyvä käyttää deodoranttia samana päivänä. Sokeroinnin jälkeen aluetta olisi hyvä kosteuttaa kosteuttavalla voiteella sekä kuoria noin kerran viikossa, tämä ennaltaehkäisee sisäänkasvaneita karvoja. Jos haluat nauttia tulevana kesänä karvattomista sääristä mahdollisimman pitkään, olisi sokeroinnit hyvä aloittaa nyt keväällä. Ennen kesää käsittelyjä olisi hyvä olla 3 kertaa, näin kaikki karvan kasvuvaiheet olisi käsitelty kertaalleen ja lopputulos olisi mahdollisimman pitkäkestoinen. Tervetuloa sokeroitavaksemme!