BLOGI | Golden Day Spa

Luonnollinen ja hoitava suihkurusketus
j
24.08.2023

Olemme tarjonneet suihkurusketusta asiakkaillemme jo 10 vuoden ajan, ja on ollut mahtavaa huomata, että turvallinen ruskettuminen kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. ”Rusketus on kaunis asuste”, eräs asiakkaamme sanoi muutama viikko sitten. Kannustamme sinuakin auringossa paahtamisen sijaan valitsemaan hoitavan ja turvallisen tavan ruskettua. Suihkurusketuksella voit piristää itseäsi ennen juhlia tai lomareissua tai ihan muuten vaan. Päivettynyt iho vaikuttaa monella positiivisesti mielialaan ja olemukseen, olo on aurinkoinen ja vaatteidenkin sävyt korostuvat kauniimmin. Monelle suihkurusketus on kuitenkin vielä vieras käsite, ja mieleen tulee ensimmäisenä Frendien jakso, jossa Ross päättää mennä kokeilemaan rusketusta. Halusimme koota teille postauksen tärkeistä asioista rusketuskäsittelyyn liittyen ja kertoa seikoista, jotka vaikuttavat merkittävästi onnistuneen lopputuloksen tavoittelussa. Rossin saama lopputulos ei kuitenkaan ole mahdollinen, vaikka kuinka pieleen menisi.

USKALTAISINKO KOKEILLA?

90-luvun fitnessrusketus on siis todellakin historiaa. Silti monia edelleen huolestuttaa, että tuleeko ihosta laikukas tai liian tumma. Tähän vastaamme, että huolellisella valmistautumisella ja ammattilaisen käsissä ei tule. Käytössämme on erilaisia rusketusuutteita ja valitsemme sopivan aina asiakaskohtaisesti. Valintaan vaikuttaa asiakkaan ihotyyppi, ihon luonnollinen sävy ja toivottu lopputulos. Teemme rusketukset käsityönä ja rusketustekniikalla voimme tarvittaessa keventää tai syventää rusketusta.

Käyttämämme suihkurusketussarja Sienna X on Iso-Britannian johtava rusketusbrändi ja yksi ammattilaisten ja julkkisten rakastetuimmista rusketussarjoista maailmalla. Tuotteet ovat keränneet palkintoja ja mainintoja lukuisissa Awardseissa, ja nyt vihdoin sarja on saatavilla myös Suomessa. Sienna X -suihkurusketusuutteemme on parabeeniton, alkoholiton ja sen sisältämistä raaka-aineista 94% on luonnonmukaisia. Uute sisältää orgaanisen DHA:n lisäksi mm. granaattiomenaa, aloe veraa, avokadoa, vihreää teetä, Q10 sekä A- ja E-vitamiineja.

Muutama tärkeä fakta:

– Uutteen ruskettavana ainesosana orgaaninen DHA, joka saadaan sokeriruo´osta.
– Voit itse päättää haluamasi tummuusasteen. Voimme eri uutteilla ja rusketustekniikalla säätää tummuutta. Moni haluaa esimerkiksi korostaa sääriä ja keventää sävyä kasvoilla.
– Käytämme rusketuksessa opasvärin sisältävää rusketusuutetta, eli olet ruskettunut heti käsittelyn jälkeen. Tämä opasväri ei kuitenkaan kerro lopullisen rusketuksen tummuutta tai sävyä, vaan lähtee pesussa pois, jolloin varsinainen rusketus tulee esiin. Ethän siis säikähdä, jos ihosi näyttää tummalta ennen pesua, tämä tasaantuu opasvärin huuhtouduttua pois.
– Rusketus kestää ihotyypistä ja hoitotottumuksista riippuen 4-10 päivää ja haalistuu iholta asteittain.

RUSKETUKSEN KESTON MAKSIMOINTI JA TÄRKEITÄ HUOMIOITA VALMISTAUTUMISEEN

Jotta rusketus onnistuu ja kestää iholla kauniina, on kokeneen suihkurusketusammattilaisen lisäksi iso vastuu myös rusketettavalla. Käsittelyyn tulee valmistautua huolella ja noudattaa tiettyjä ohjeistuksia rusketuksen jälkeen. Tässä vinkkimme onnistuneeseen lopputulokseen:

Ennen käsittelyä

– Lopeta retinolia (a-vitamiiniseerumit ja -voiteet) sisältävien tuotteiden käyttö 2 viikkoa ennen rusketusta. Retinol muuttaa rusketuksen lopputuloksen todennäköisesti laikukkaaksi.
– Kuori iho noin 1 päivä ennen käsittelyä, jotta saat poistettua kuolleen ihosolukon. Panosta kuoriessasi polviin, kyynärpäihin ja nilkkoihin. Varmista, ettei käyttämäsi kuorinta jätä öljyistä pintaa iholle.
– Vältä käyttämästä muita itseruskettavia tuotteita vähintään viikkoa ennen suihkurusketusta.
– Poista ihokarvat noin 1–2 päivää ennen suihkurusketusta
– Kosteuta ihoasi huolellisesti ainakin 1-2 viikkoa ennen käsittelyä. Kosteutettu iho takaa tasaisen ja kestävän rusketuksen.
– Älä käytä suihkurusketuspäivänä deodoranttia, hajuvettä, vartaloöljyjä tai kosteusvoiteita, sillä ne voivat tehdä lopputuloksesta epätasaisen. Poista meikki huolellisesti ennen rusketusta.

Käsittely ja vaikutusaika

– Rusketukseen tullessasi, pue yllesi tummaa ja löysää vaatetta, jotta rusketus saa rauhassa kehittyä. Vältä hankaavia asusteita ja rintaliivejä, jotta iholle ei jää laikukkaita alueita.
– Voit käyttää rusketuksessa haluamaasi ala- ja yläosaa (alusvaatteet, bikinit) tai halutessasi rajattoman rusketuksen voit toki myös olla ilman. Meiltä saat halutessasi myös kertakäyttöalushousut (string-malliset).
– Haastattelemme sinua aluksi toiveistasi rusketukseen liittyen.
– Suojaamme ihon kuivat alueet hoitovoiteella.
– Käsittely kestää vain noin 5 minuuttia. Kokonaisuudessaan aikaa kannattaa varata noin 30min.
– Suihkutuksen jälkeen anna rusketuksen kuivahtaa iholla muutaman minuutin ja varmista, että ihosi on kokonaan kuiva ennen pukeutumista.
– Vältä kosketusta veden kanssa, hikoilua, käsien pesua ja itkemistä, sillä ne voivat tehdä rusketuksesta epätasaisen.
– Älä levitä mitään kosmetiikkaa kehittyvän rusketuksen päälle.
– Anna rusketuksen kehittyä ihollasi vähintään 6-8 tuntia, mielellään 10-12 tuntia (jos ei toisin suositella). Nukkuessasi kehittyvän rusketuksen kanssa käytä pitkähihaisia ja -lahkeisia löysiä yövaatteita.

Vaikutusajan jälkeen

– Vaikutusajan jälkeen huuhtele opasväri pois suihkussa. Kun vesi on väritöntä, pese itsesi hellävaroen miedolla saippualla.
– Tarkista käyttämiesi kosmetiikkatuotteiden tuoteselosteet ja vältä niitä jotka sisältävät Alpha hydorxy acidia (AHA), tai muita happoja sillä ne voivat nopeuttaa rusketuksen haalistumista. Hyaluronihappo on kuitenkin sallittu.
– Halutessasi nauttia rusketuksesta mahdollisimman pitkään, vältä runsasta uimista, saunomista ja kylpemistä.
– Ihon huolellinen kosteuttaminen myös rusketuksen jälkeen on oleellisen tärkeää. Se pidentää rusketuksen kestoa ja saa sen näyttämään kauniimmalta.
– Jos haluat ylläpitää rusketusta, voit käyttää Sienna X -rusketustuotteita noin 4-5 päivän kuluttua suihkurusketuksestasi. Kahden viikon kuluttua on kuitenkin hyvä tehdä iholle kuorinta, jotta vältytään rusketuksen kerrostumiselta.
– Älä sheivaa tai sokeroi/vahaa ihokarvoja ennen kuin rusketus on täysin haalistunut.
– Kuorinnalla saat rusketusta haalistettua nopeammin. Jos rusketus on alkanut lähtemään epätasaisesti, muista hellä kuorinta ja kosteutus.

Kuva: ennen ja jälkeen rusketuksen. Oikealla puolella medium-sävyinen rusketus opasvärin huuhtelun jälkeen.

Nauti ylellisestä rusketuksesta, joka kauniin sävyn lisäksi myös hoitaa ihoasi.