BLOGI | Golden Day Spa

ABHYANGA – HARMONIAA JA HYVÄÄ OLOA AYURVEDASTA
j
14.01.2023

Hoitomenumme uusimpana tulokkaana on koko kehon ayurvedinen aromaöljyhieronta Abhyanga. Alun perin Abhyanga on yksi ayurvedan keskeisimmistä itsehoitomuodoista, jolla ayurvedan mukaan jokaisen tulisi hoitaa ja voimaannuttaa itseään säännöllisesti. Hoidolla lisätään mm. kehopositiivisuutta ja hellitään kehoa kokonaisvaltaisesti. Abhyanga rentouttaa lihaksia, parantaa kuona-aineiden poistumista, edistää lymfakiertoa, hoitaa ihoa ja harmonisoi mieltä. Hieronta toimii myös loistavana läsnäoloharjoituksena. Käytännössä Abhyanga tarkoittaa koko vartalon, kasvojen ja pään alueen hierontaa lämmitetyllä öljyllä.

AYURVEDA

Ayurveda on tuhansia vuosia vanha intialainen luonnonlääketiede, joka tähtää ihmisen kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen hyvinvointiin, terveyteen ja tasapainoon. Ayurveda on ihmiskuntamme vanhin tunnettu lääketieteellinen järjestelmä. Sana Ayurveda tulee sanskritin kielen sanoista ”ayur”, joka tarkoittaa elämää ja ”veda”, joka tarkoittaa tiedettä. Ayurveda näkee ihmisen osana ympäristöä ja kokonaisuutena, jossa keho, mieli ja sielu vaikuttavat kaikki toisiinsa. Terveyttä edistetään yksilöllisellä ja kokonaisvaltaisella hoitamisella, joka pitää sisällään mm. kehotyypin mukaiset elämäntapaohjeet, ruokavalion, liikunnan, itsehoidon ja mielen harjoitteet. Hoidolla pyritään kehon ja mielen tasapainoon. Kehotyyppisi määrityksen ja yksilölliset ohjeet saat ayurvedisen lääketieteen asiantuntijalta. WHO lukee ayurvedan täydentäväksi hoitomuodoksi, jonka käyttöä rinnakkain länsimaisen lääketieteen kanssa tulisi kehittää edelleen.

HOITOLASSA – Upea hoitoelämys itselle tai lahjaksi!

Hoitolassa toteuttamamme pitkä Abhyanga on äärimmäisen rentouttava ”päästä varpaisiin” -hoito, joka rauhoittaa kehosi sekä mielesi, ja saa sinut pysähtymään hetkeen. Hoito alkaa rauhoittavalla ja lämmittävällä jalkakylvyllä. Saat valita mieleisesi aromaöljyn, jolla hoitosi toteutetaan. Jos tiedät oman kehotyyppisi, voimme toteuttaa hoidon juuri sinun kehoasi tasapainottavalla öljyllä, tai sitten voit valita mieluisen öljyn sen hetkisen tunteen ja intuition perusteella. Hieronta kasvoille, pään alueelle ja vartalolle toteutetaan aromaattisella, lämpimällä, laadukkaalla luonnonmukaisella öljyllä. Hieronnan päättää ihoa kosteuttava ja virkistävä harsonaamio kasvoille.

Abhyanga 90min / 125€

KENELLE?

Hoito sopii erityisesti kiireisestä arjesta tai stressistä kärsivälle. Hoito on myös ihana lahja esimerkiksi opintonsa päättävälle tai ruuhkavuosia elävälle perheen äidille. Tämä hieronta ei kuitenkaan sovellu raskauden aikana. Hieronta ei ole myöskään suositeltavaa seuraavissa tilanteissa: flunssa, sydänvika, pahanlaatuinen kasvain, tarttuva ihosairaus, laskimotukos, tulehdustila tai pahat suonikohjut. Huomioithan myös, että hiukset öljyyntyvät hieman hoidon aikana.

KUINKA TEHDÄ ABHYANGA KOTONA?

Abhyangaa suositellaan tehtäväksi itsehoitona useampana päivänä viikossa, jopa päivittäin. Hierontaan käytetään kylmäpuristettua, mieluiten luomulaatuista öljyä, kuten seesam-, kookos- tai manteliöljyä. Markkinoilla on myös ayurvedisia, kehotyyppiä tukevia aromaattisia öljysekoituksia. Voit myös itse lisätä muutaman tipan haluamaasi eteeristä öljyä pohjaöljyn joukkoon. Ennen hieronnan aloittamista, lämmitä sopiva määrä öljyä esim. vesihauteessa. Valitse hierontaan mukava ja lämmin paikka. Hieronnan vaikutusta tehostamaan suosittelemme rauhoittavaa musiikkia, himmeitä valoja ja kynttilöitä. Levitä öljy kasvoille ja koko keholle. Voit aloittaa hieronnan pään alueelta lisäämällä hiuspohjaan myös hieman öljyä. Käsittele päänahka ja käy läpi myös kasvot, korvat, kaula ja tämän jälkeen koko vartalo. Hiero rauhallisin, lämmittävin ja hoitavin ottein. Varaa hierontaan aikaa ainakin 15 minuuttia. Hieronnan jälkeen voit mennä suihkuun tai saunaan, mutta ihoa ei enää kannata pestä saippualla. Öljy voi halutessasi myös jäädä vaikuttamaan iholle.

Varaa oma hemmotteluhetkesi tai kokeile kotona jo tänään, olet sen ansainnut 💛