BLOGI | Golden Day Spa

Viisi vinkkiä joiden avulla voit nauttia tulevasta kesästä ilman pigmenttiläiskiä!
j
19.04.2020

Iho saa värinsä melanosyyttisolujen muodostamasta melaniinipigmentistä. UV-säteily taas aiheuttaa iholla luonnollisen suoja mekanismin, jolloin ihon pigmenttisolut alkavat tuottamaan lisää pigmenttiä ihon suojaksi, valitettavasti tämä tapahtuu usein epätasaisesti, jolloin syntyy pigmenttiläiskiä. Ongelma-alueita ovat erityisesti kasvot ja decolteen alue sekä kädet. Näille alueille aurinkosuojaus on erityisen tärkeää ja tuotteiden tulisi olla kertoimella 50.

Pigmenttiläiskien muodostumiseen vaikuttaa mm. ikä, perimä, saadun auringonvalon määrän tai ihon pinnalla olevat kemikaalit kuten hajuvesi. Useasti myös hormonien muutokset voivat olla muutosten taustalla, esimerkiksi ensimmäiset pigmenttiläiskät havaitaan raskauden tai imetyksen aikana. Toisinaan tiettyjen lääkeaineiden käyttö voi altistaa pigmenttimuutoksille. Tuoksut ja jotkin eteeristen öljyt reagoivat auringon kanssa, joten niitä tulisi välttää aurinkoisina päivinä. Koska suurin syy pigmentoitumiseen on aurinko, on pitkää oleskelua auringossa suositeltavaa välttää ja käyttää päivittäin asianmukaisia aurinkosuojatuotteita.

Paras hoito pigmenttiläiskiin onkin ennaltaehkäisy, mutta mikäli ihossasi jo näkyy näitä muutoksia voi niitä hoitaa vaalentavilla tuotteilla ja hoidoilla. Kotihoito tuotteisiin on hyvä kiinnittää huomioita koska sillä on erittäin suuri merkitys etenkin jo näkyvien pigmenttimuutoksien hoidossa. Jo syntyneiden pigmenttiongelmien korjaaminen ja tasoittaminen vaatii hieman pitkäjänteisyyttä ja omistautumista päivittäisille ihonhoitorutiineille ja erityisen huolelliselle suojaamiselle. Tehokkaan Sothys:n kirkastavan linjan taustalla löytyy ainutlaatuinen W.- yhdiste, joka koostuu ihoa kirkastavista atselaiinihaposta sekä C- ja B3-vitamiineista. Tästä ihon väriä tasoittavasta W. linjasta löytyy puhdistusvoide, kasvovesi, kaksitehoseerumi, naamio, kirkastava emulsio sekä päivävoiteena käytettävä ohut fluidi, jossa suojakerroin 50. Myös mm. A-vitamiinia sisältävät tuotteet uudistavat ihoa tehokkaasti, tällaisia tuotteita suosittelemme kuuriluontoiseen käyttöön.

Tehokkaiden kotihoito tuotteiden tueksi on hyvä käydä myös kosmetologin juttusilla ja hoidettavana. Näin voidaan suunnitella tarvittava hoito-ohjelma ongelmakohtaisesti. Hoitotuloksien saavuttamiseksi on hoitoja usein tarpeen tehdä useamman hoidon sarjana. Hoitolan puolella tällä hetkellä tehokkaimpia ovat erilaiset happohoidot, joista käytetyimpiä ovat AHA-hapot.

VIISI VINKKIÄ PIGMENTTILÄISKIÄ VASTAAN:

  1. Aloita tehokas aurinkosuojaus ensimmäisinä aurinkoisina kevätpäivinä SPF50 suojavoiteella.
  2. Älä suihkuta hajuvettä iholle, vaan ennemmin esim. hiuksiin. Vältä myös hiuslakan osumista iholle.
  3. Käytä vaalentavia, pigmenttiläiskiä tasoittavia tuotteita huhtikuusta alkaen, aina syyskuulle saakka.
  4. Suojaa ihosi auringolta erityisen hyvin raskauden aikana.
  5. Älä käytä eteerisiä öljyjä ihollasi aurinkoisina päivinä. Vältä etenkin sitruunan eteeristä öljyä tai sitä sisältäviä tuotteita.

Lisäksi yksi bonusvinkki tulevaan terassikauteen liittyen: Juo alkoholipitoiset juomat mieluiten pillillä, ettei juomaa pääse jäämään suupieliin 😉

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinunkin ihollesi tehokas hoito-ohjelma! Koronaepidemian vuoksi hoito-ohjelma aloitetaan intensiivisellä kotihoidolla, ihosi tarpeen mukaisilla tuotteilla. Jos et pääse paikan päälle, voimme analysoida tilannettasi puhelimitse tai tarvittaessa videon välityksellä, ja suositella sitten sinulle sopivat kotihoitotuotteet ja ihonhoitorutiinit.

Aurinkoisia kevätpäiviä!