BLOGI | Golden Day Spa

Vartalon ihonhoito – taakka vai hemmotteluhetki?
j
02.02.2019

Kaikki tietävät ja tuntevat, miten talvella pakkanen ja kuiva ilma koettelevat yhtä lailla kasvojen kuin vartalon ihoa. Ihoa kiristelee ja väri on samea, se saattaa kutista ja sääretkin pöllähtävät kuollutta ja kuivaa ihosolukkoa, käsivarsista löytyy kuivia ja karheita länttejä.

Kasvojen ihonhoito on useimmille tuttua, mutta vartalolla hoito jää helposti vähemmälle: kosteutus on satunnaista ja huolellinen kuorinta usein unohtuu. Jos vartalon hoitaminen jää kotona tekemättä tai haluaa vartalolleen tehohoitoa sekä mielelle arjesta irtautumista, on aika suunnata vartalohoitoon.

Tullessasi meille vartalohoitoon pääset kynttilöillä valaistuun huoneeseen, lämmitettyyn petiin makoilemaan ja hoito aloitetaan lempeällä kokovartalokuorinnalla. Hoidosta riippuen kuorinnassa pohjana on jokin ravitseva voide tai öljy. Kuorivana rakeena saattaa löytyä sokeria ja merisuolaa tai vaikka kookoksen kuorijauhetta ja Bora boran rantahiekkaa, paljon lähemmäs rantalomaa ei täällä voi talvella päästä! Kuorinnalla pehmitetään ihoa, aktivoidaan pintaverenkiertoa ja saadaan poistettua kuollut ihosolukko. Ihosta tulee kirkkaampi ja käytettävät kosteuttavat tuotteet imeytyvät paremmin.

Kuorinnan jälkeen on luvassa hemmotteluhieronta, joka on erityisesti hoidon rentouttava ja kosteuttava osa. Hieronta aktivoi neste- ja verenkiertoa, poistaa stressiä ja rauhoittaa mieltä. Näiden lisäksi hoidoissa voidaan käyttää seerumeita, vartalonaamiota, vartalovoiteita sekä erityisiä hieronta ja aktivointiliikkeitä halutun lopputuloksen tehostamiseksi.

Hieronnan jälkeen hoidosta saa rauhassa heräillä ja palata todellisuuteen vesilasillisen kera. Hoidon jälkeen ei kannata suoraan sännätä hikoilemaan tai suihkuun, jotta käytetyt tuotteet saavat vielä imeytyä. Sen sijaa on hyvä juoda runsaammin vettä, ottaa muutama tunti rennosti ja nauttia olosta.

Vartalohoito on siis vartalollesi sama kuin kasvohoito kasvoillesi. Hoitovalikoima on myös laaja, jolloin pääset nauttimaan juuri sinulle mieleisestä hoidosta ja sen valloittavasta tuoksumaailmasta (tai halutessasi tuoksuttomasta maailmasta).

Hoitolahoidon jälkeen kotihoitoonkin saa uutta intoa, eikä se vaadi edes paljon vaivaa tai aikaa. Laadukas kosteusvoide suihkun jälkeen ja viikottainen kuorinta esimerkiksi lauantaisaunan lämmössä on juuri sitä mitä kiireisen viikon päätteeksi keho ja mieli tarvitsee. Mitäpä jos aloittaisit jo tänään?

Ihania hetkiä ihonhoidon parissa!