BLOGI | Golden Day Spa

Taisto selluliittia vastaan
j
17.06.2020

Mitä selluliitti on?

Kosmeettisen selluliitin hoidossa on hyvä tietää, mitä selluliitti on ja mikä sen mahdollisesti aiheuttaa. Lyhyesti kuvailtuna kosmeettinen selluliitti eli appelsiini-iho tulee näkyviin kun ihonalaiseen sidekudokseen kertyy ylimääräisiä kuona-aineita, nestettä ja rasvaa. Rasvasolut ovat muodostaneet ryppäitä, joita ympäröi kovettuneet sidekudossäikeet. Solujen aineenvaihdunta heikkenee ja estyy.

Mistä selluliitti johtuu?

Syitä muhkuraisen ihon taustalla voi olla monia. Monelle meistä se on esimerkiksi ylipaino tai  hormonaaliset tekijät kuten esimerkiksi estrogeeni. Syinä voi myös olla lääkkeet tai sairaudet, hermostolliset ja psyykkiset tekijät esimerkiksi krooninen stressi tai unen puute. Selluliittiin vaikuttaa myös imunestekierron häiriöt, heikko laskimoverenkierto ja nautintoaineiden liiallinen käyttö. Fysiikkaa kuormittavilla tekijöillä on myös iso merkitys, ja onkin hyvä muistaa että selluliittia voi aiheuttaa huono ryhti tai ergonomia, liikunnan puute ja kiristävät vaatteet. Myös perinnölliset tekijät jotka vaikuttavat sidekudokseen ja verisuonistoon voivat olla appelsiini-ihon taustalla.

Mitä on tehtävissä?

Tiedostaen erilaiset kosmeettisen selluliitin aiheuttajat, voidaan hoitolassa tehtävillä vartalohoidoilla pyrkiä vilkastuttamaan neste- ja verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa, vahvistamaan kapillaareja, nopeuttamaan rasvojen hajoamista soluissa ja parantaa ihon kimmoisuutta. Hoitojen lisänä kotona voi tehdä mm. kuivaharjausta vilkastuttamaan pintaverenkiertoa sekä käyttää paikallisia hoitotuotteita hoitamaan ihon pintaa näin pitäen sen joustavana ja kosteutettuna. Näiden isäksi tarvitaan usein myös painon pudotusta (jos appelsiini-ihon aiheuttaja on ylipaino), liikunnan lisäämistä ja oikeanlaisia terveellisiä ruokailutottumuksia, jotta hidastunutta aineenvaihduntaa saadaan elvytettyä ja kuona-aineiden poistumista edistettyä.

Kuinka aloitan taiston selluliittia vastaan?

Me tarjoamme selluliitin hoitoon muutamia erilaisia vartalohoitokokonaisuuksia sekä kotihoitotuotteita. Vaihtoehtoja löytyy sekä perinteisestä ammattikosmetiikasta, että luonnonkosmetiikan valikoimasta.

Ihan ensimmäisenä suosittelemme hankkimaan kuivaharjauskintaan, jota käytät päivittäin aktivoimaan selluliittialueiden aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Seuraavaksi suosittelemme varaamaan vartalohoitoajan, jonka yhteydessä voimme kartoittaa sinun tarpeesi ja suunnitella yksilölliset jatkohoidot ja -tuotteet.

Tärkeimpänä kuitenkin tulisi huolehtia riittävästä liikunnasta, veden juomisesta ja kaikin puolin terveellisistä elintavoista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Näin kehollasi on hyvät mahdollisuudet poistaa kuona-aineita ja rasvakertymiä, sekä vastaanottaa paras mahdollinen teho käytettävistä hoidoista ja tuotteista.

Toivottelemmekin siis terveellistä ja stressitöntä kesää kaikille!