BLOGI | Golden Day Spa

Questions & Answers – Nuoren ihonhoito
j
16.02.2020

13-vuotiaalla lapsellani on alkanut esiintymään ihossa epäpuhtauksia. Kuinka nuoren ihoa kannattaa hoitaa?

Puberteetissa ihon talineritys lisääntyy huomattavasti, talirauhaset suurenevat ja niiden toiminta kiihtyy. Myös hormonitoiminta muuttuu ja näistä johtuen monesti nuoren iholle alkaa ilmestyä epäpuhtauksia. Kun ihon kunto muuttuu olisi tärkeää että nuori tulisi käymään kosmetologilla jossa hän saisi omalle iholleen sopivat ihonhoitosuositukset, ihon toimintaa tasapainoittavan hoidon ja tarvittaessa ihonpuhdistuksen. Itse suosittelemme nuorille ensisijaisesti luonnonkosmetiikkaa niin kotihoitotuotteisiin kuin hoitolahoitoihinkin. Alle 16 vuotiaan iho on läpäisevämpi kuin aikuisen iho ja luonnonkosmetiikka tästä syystä turvallisempi vaihtoehto.

  • Tärkeimpänä ja ensimmäisenä ihonhoitorutiinina nuoren tulisi opetella kasvojen päivittäinen puhdistus hellävaraisella ihotyypin mukaisella puhdistusaineella. Tämä on tärkeää vaikka nuori ei käyttäisikään iholla meikkiä. Iho kannattaa myös pestä aina heti hikoilun jälkeen.
  • Puhdistuksen jälkeen iho tulisi kosteuttaa ja suojata kevyellä kosteusvoiteella.
  • Meikkituotteen valinnassa on myös hyvä olla tarkkana ja välttää tukkivia ainesosia. Erityisesti mineraalimeikit ovat hyvä valinta.
  • Kasvojen koskettelua tulisi välttää, sormien kautta iholle kulkeutuu helposti bakteereja jotka voivat aiheuttaa näppyjä.
  • Nuoren olisi hyvä kuoria ihoa noin 2 viikon välein, jotta ihon pintaan ei pääse kertymään liikaa kuollutta ihosolukkoa, joka taas edesauttaa tukkeumien syntymistä ja mustapäitä.
  • Ulkoisien ihonhoitorutiinien lisäksi ruokavaliolla on myös merkitystä ihon kuntoon. Karkit, energiajuomat, limsat, roskaruoka ym. lisäainepommit voivat sekoittaa hormonitoimintaa ja lisätä ihon epäpuhtauksia. Jos nuori kärsii aknesta, useasti esimerkiksi runsas maidonjuonti voi ylläpitää ihon tulehdustilaa. Vaikeissa iho-ongelmissa on aina tärkeää huomioida suoliston kunto ja ruokavalio osana kokonaisvaltaista hoitoa.

Autamme mielellämme nuoren ihonhoitoon liittyvissä asioissa. Jos et vielä ole varma tarvitseeko nuoren iho kasvohoitoa, voit varata nettiajanvarauksestamme 15 minuutin veloituksettoman shoppailuajan jossa arvioimme hoidon tarpeen ja suosittelemme ihonhoitotuotteet yksilöllisesti.

laboratory experiment and research with leaf, oil and ingredient extract for natural beauty and organic skincare product the blank bottle for label ,bio science concept. alternative medicine. spa.