BLOGI | Golden Day Spa

MASKNE ja korona-ajan uudet iho-ongelmat
j
05.02.2021

MITÄ SINUN MASKISI ALTA PALJASTUU?

Vallitsevan koronaepidemian vuoksi annettu kasvomaskisuositus on tehnyt maskin käytöstä meille arkipäivää. Niin paljon tähän kuonokoppaan ollaan totuttu, että ilman maskia asioiminen julkisissa tiloissa tuntuisi jo todella oudolta. Maskin käyttö ei kuitenkaan ole meidän iholle normaali tilanne. Maski on suunniteltu tiiviiksi, jotta suojan hyöty olisi mahdollisimman hyvä, mutta iho sen alla ei hengitäkkään enää entiseen tapaan. Kasvomaskin alle kertynyt kosteus kuivattaa ihoa sekä aiheuttaa talinerityksen epätasapainoa. Tämä uusi iho-ongelma, jolloin ihoon ilmestyy tulehtunutta epäpuhtautta, on nimetty maskneksi. Maskne on lyhenne sanoista mask-introduced acne (vapaasti käännettynä maskin aikaansaama akne). Maskne on yksi yleisimmistä maskin aiheuttamista iho-oireista, ja meidän kosmetologien tehtävä on juuri tällaisissa ihon pulmissa opastaa asiakasta löytämään oikeanlaisilla tuotteilla sekä toiminnalla uudestaan ihon tasapaino.

Kasvomaskin vaikutukset ihossa yhden tunnin käytön aikana:

  • Ihon lämpötila nousi 1.3-1.5 astetta
  • Ihon läpäisevyys ja veden haihtuminen iholta lisääntyi 40-70%
  • Ihon kosteus heikkeni
  • Kasvojen talineritys lisääntyi
  • Ihon punoitus lisääntyi

(Lähde: Ihosairaala, Carl Kyrklund luento 26.1.2021)

Näihin tuloksiin viitaten on selvää, että jatkuva maskin käyttö aiheuttaa iho-oireilua.

Masknen kotihoito ja tuotevalinnat

Alkuun on hyvä pureutua ensisijaisesti omiin ihonhoitorutiineihin, ja siihen onko ne juuri tällä hetkellä sopivanlaiset ihollesi. Tukevatko käytettävät tuotteet ihosi tasapainoa ja paranemista?

IHON PUHDISTUS

Puhdistus kannattaa tehdä öljymäisellä puhdistustuotteella. Öljyt ovat ominaisuuksiltaan erittäin rasvahakuisia ja puhdistavat iholta tehokkaasti mutta hellävaroen ylimääräisen talin, meikkituotteen sekä ilmansaasteet. Ne eivät kuivata ihoa ja jättävät ihon pinnan ihanan joustavaksi. Kasvoveden käyttöä ei kannata missään nimessä unohtaa, koska sillä on keskeinen rooli ihonhoidossa. Se palauttaa ihon pH-arvon ja kosteuttaa ihon pintaa. Näin seuraavat ihohoitotuotteet pääsevät imeytymään ihoon paremmin.

SUOSITUKSEMME MASKNE-IHON PUHDISTUKSEEN:

Beauty Garden: Le baume nettoyant 125 ml – 33,70€

Ihoa kirkastava, saippuaton puhdistusbalm kasvojen ja kaulan tehokkaaseen, mutta hellävaraiseen puhdistamiseen. Tuotteen sisältämä villiorvokki edistää kuona-aineiden poistumista iholta sekä kirkastaa ihoa. Poistaa meikin ja edesauttaa epäpuhtauksien vähenemistä iholta. Ihana geeli-öljy koostumus! (Luonnonkosmetiikkaa)

Bernard Cassiere: Les démaquillants au camélia L´huile 200ml – 32,00€

Kevyt puhdistusöljy poistaa meikin ja epäpuhtaudet iholta, jättäen ihon samettisen pehmeäksi ja miellyttäväksi. Soveltuu myös silmämeikin poistoon. Tuotteen aktiiviaineena on japanilaisen kameliuutteen lisäksi talintuotantoa tasapainottava jojobaöljy.

Bernard Cassiere: Yuzu lotion révélatrice d’éclat 200ml – 44,40€

Ihoa kevyesti kuoriva, glykolihappoa sisältävä kasvovesi auttaa vähentämään epäpuhtauksia ja pigmenttimuutoksia iholla sekä tekee ihosta raikkaan ja heleän. Soveltuu päivittäiseen käyttöön.

Pure = Beauty: Rose Mist with Prebiotics 100ml – 25,90€

Tämä kosteuttava ja rauhoittava kasvosuihke sisältää luomuruusuvettä ja ihon normaali toimintaa tukevia sekä vahvistavia prebiootteja. Ihanan raikas ja ruusuntuoksuinen kasvovesi sopii hyvin pintakuivuudesta kärsivälle maskneiholle. (Kotimaista luonnonkosmetiikkaa)

 

TEHOHOITO

Seuraavaksi kannattaa varmistaa, että hoitorutiiniin kuuluu ihon toimintoja tasapainottava seerumi tai hoitoöljy. Hoitoseerumit ovat tehotiivisteitä, jotka kannattaa olla käytössä aina silloin, kun kaipaat lisäapua kasvojen perushoitoon. Hoitoseerumin tai hoitoöljyn valinnassa on tärkeää konsultoida ammattilaista, jotta tuotteen vaikutus on juuri ihollesi sopiva.

SUOSITUKSEMME MASKNE-IHON TEHOHOITOON:

Sothys: Sèrum énergisant intégral 30 ml – 106,40€

Koostumukseltaan kevyt energisoiva seerumi, joka puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Antaa iholle
suojaa saasteita vastaan ja vahvistaa ihon omia toimintoja, jolloin iho säilyttää nuorekkuutensa. Erityisesti +35v masknesta kärsivälle.

Pure = Beauty: Glow Booster kasvoöljy 30ml – 32,10€

Kirkastava ja uudistava kasvoöljy sisältää bio-retinoli rikasta luomuruusunmarjaöljyä, runsaasti hyviä rasvahappoja sekä vitamiineja sisältävää lakan- ja mustikansiemenöljyä. Kasvoöljy lisää ihon elastisuutta, tasoittaa ihon sävyä sekä suojaa ihoa tehokkaasti vapailta radikaaleilta. Ihosta tulee hehkuva ja hyvinvoiva. Hyvin imeytyvä öljy sopii kaikille ihotyypeille myös akne- ja rosaceaiholle tulehdusta hillitsevien ja talintuotantoa tasapainottavien ja ihoa rauhoittavien vaikutustensa vuoksi. Uudistava öljy parantaa säännöllisesti käytettynä myös arpia. (Kotimaista luonnonkosmetiikkaa)

SUOJAUS JA KOSTEUTUS

Lopuksi iholle tulisi laittaa kasvovoide. Siinä kannattaa suosia kevyempiä voiteita, ihon toimintoja tasapainottavia tai ihon hapenottokykyä parantavia voiteita riippuen ongelman laadusta.

VOIDESUOSITUKSEMME MASKNE-IHOLLE:

Phyt´s: Cremé Anti-Pollution 40g – 78,10€

Virkistävä ja kirkastava happivoide päivittäiseen käyttöön. Tehostaa ihon solutoimintaa ja parantaa solujen hapenottokykyä. Estää ilman saasteiden kiinnittymisen iholle. (Luonnonkosmetiikkaa)

Bernard Cassiere: Fluide miel à la gelée royale 50ml – 59,50€

Hunajainen happifluidi seka- ja rasvoittuvalle iholle, joka kaipaa heleyttä ja elinvoimaa. Fluidi sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä vitamiineja ja aminohappoja, jotka ravitsevat ja uudistavat ihoa. Parantaa ihon kuntoa ja tekee siitä kirkkaan sekä pehmeän. Soveltuu hyvin nuorelle tukkoiselle iholle.

KUORINTA JA NAAMIO

Päivittäisen ihonhoitorutiinin lisäksi olisi hyvä antaa iholle silloin tällöin pieniä kotikasvohoitoja. Noin 1-2 viikon välein tehtävä kuorinta tukee ihon normaaleja toimintoja. Kuorinnalla saat poistettua kuollutta ihosolukkoa, jotta se ei kertyisi ihon pintaan aiheuttamaan lisää tukkeutumia, tai estämään hoitotuotteidesi imeytyvyyttä. Jos ihossasi on tulehtunutta epäpuhtautta, kuorinta-aineen valinnassa kannattaa suosia rakeettomia entsyymikuorintoja. Jos taas kärsit enemmän tukkeumista ja komedoista, voi pieni rae aktivoida kivasti ihon toimintoja.

Ihoa olisi hyvä hemmotella 1-2 kertaa viikossa myös naamiolla (aina myös kuorinnan jälkeen). Syväpuhdistavalla naamiolla saat tehostettua ihon puhdistautumisprosessia ja hillittyä liiallista talin tuotantoa. Jos taas iho on pinnaltaan kuiva, olisi hyvä suosia kosteuttavia naamioita. Kun ihon kosteustasapaino on kunnossa, ihon oma puolustautumismekanismi suojaa ihoa ulkoisilta haitoilta huomattavasti paremmin. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti harsonaamiot, joiden avulla ihoon imeytyy reippaasti kosteutta.

SUOSITUKSEMME MASKNE-IHON KOTIKASVOHOITOIHIN:

Sothys: Desquacrem 50 ml – 42,90€

Syväpuhdistava, rakeeton kuorinta, jonka ansiosta ihostasi tulee säteilevän raikas ja kuulas.

Sothys: Desquacrem forte 50 ml – 49,10€

Sothys klassikkotuotteen uusi, tehokkaammin kuoriva versio sisältää salisyylihappoa ja riisin mikrorakeita.

Les Poulettes: Pollution shield- DETOX sheet Mask 18 ml – 12,50€

Antioksidanttirikas moringaöljy on tämän ihoa suojaavan ja puhdistavan harsonaamion tähtiraaka-aine. Aloe vera viilentää, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Harson voi hävittää käytön jälkeen biojätteen mukana. (Luonnonkosmetiikkaa)

Bernard Cassiere: Masque clarifiant pureté menthe – citron  40ml – 41,70€

Tämä puhdistava, kirkastava ja kevyesti kuoriva voidemainen naamio tekee harmaasta ihosta jälleen elinvoimaisen! Valkoinen saviyhdiste ja antibakteeriset ainesosat jättävän ihon mattapintaiseksi, raikkaaksi ja tasaisen väriseksi.

MEIKKAUS

Monien kohdalla maskin alle laitettu meikki pahentaa ongelmaa, joten harkitse minkä verran ja minkälaista meikkiä käytät maskin kanssa. Voidemaisissa tai kakkumaisissa meikkivoiteissa saattaa olla enemmän ihoa tukkivia ainesosia, kun taas vaihtoehtoisesti hengittävässä mineraalimeikkipuuterissa. Jos koet että meikki pahentaa ihosi tilaa, suosittelemme pitämään ihon täysin meikittömänä maskin alueelta.

SUOSITUKSEMME MASKNE-IHON POHJAMEIKIKSI:

Youngblood natural mineral foundation 10g – 63,00€

Hienojakoinen, jauhemainen mineraalimeikkipuuteri, joka sulaa ihollesi ja tekee siitä tasaisen ja kuulaan. Korkea pigmenttipitoisuus, joten peittäväkin lopputulos onnistuu helposti, ihoa tukkimatta. Antaa ihon hengittää ja suojaa tehokkaasti ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Allergia- ja astmaliiton suosittelema.

Kasvohoidot ammattilaisella

Kotihoidon tueksi on hyvä hemmotella ihoa aika ajoin myös ammattilaisen käsissä. Ihollesi räätälöity kasvohoito tuo aimo annoksen buustia ihosi aineenvaihdunnalle ja toiminnalle. Lisäksi pääset hetkeksi irti arjen pyörteistä ja saat myös mielellesi tärkeää lepoaikaa. Kasvohoitoa varatessasi suosittelemme varamaan ”Ihon tarpeen mukaisen kasvohoidon”, tällöin voimme suositella juuri sinun ja ihosi tarpeiden ja toiveiden mukaisen hoitokokonaisuuden.

Iho-ongelmien kohdatessa ei pidä unohtaa meidän muita elintapoja. Riittävä vedenjuonti poistaa elimistöstä kuona-aineita, joka vaikuttaa myös ihon puhdistautumisprosessiin. Terveellisellä ruokavaliolla varmistat erilaisten vitamiinien saannin, jotka ovat tärkeitä ihon ja koko elimistön kannalta. Myös riittävät yöunet ja liikkuminen luonnossa auttaa ihoamme voimaan hyvin. Jos elimistössä on stressitila, se heikentää myös ihon normaaleja toimintoja.

Pyri siis välillä rauhoittamaan sykkeesi, nauti rauhallisesta kävelystä vaikkapa metsässä, jossa ihon oma luontainen hapenottokyky paranee ja iho pääsee jälleen hengittämään vapaasti!

Blogitekstin kirjoittajana kosmetologimme Katri Visnap.

Kaikkia tuotteitamme voi tilata myös postin välityksellä. Otathan yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottokaavakkeemme kautta https://goldendayspa.fi/yhteystiedot/