BLOGI | Golden Day Spa

Kirje vyöhyketerapeutiltamme sinulle
j
07.11.2019

Hei!

Minulla on ilo tutustua teihin Golden Day Spa:n asiakkaat.

Olen Heidi ja minulla on suuri kunnia päästä osaksi Golden Day Spa:n tiimiä. Saan mahdollisuuden tarjota teille asiakkaille rentouttavia vyöhyketerapiahoitoja upeissa tiloissa. Hoitoihin ovat tervetulleita niin aikuiset kuin perheen pienimmätkin. Työskentelen aina sunnuntaisin jolloin hoitola on pyhitetty pääasiassa vyöhyketerapiahoitojani varten.

Olen terveydenhuoltoalan ammattilainen, NDT/Bobath fysioterapeutti sekä vyöhyketerapeutti. Fysioterapeutiksi valmistuin v. 2007 ja toimin nyt ammatinharjoittajana tehden lasten ja nuorten vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia opinnot aloitin MedikaNovassa vuonna 2017. Tavoitteenani on valmistua Diblomi vyöhyketerapeutiksi, joten koulutan itseäni jatkuvasti lisää, jotta pystyn tarjoamaan asiakkailleni laadukasta, monipuolista hoitoa. Refleksologia on antanut minulle uusia näkökulmia asioihin, ja olen huomannut kuinka kokonaisvaltaisesti ihmiskeho toimii.

 

Mitä vyöhyketerapia on?

Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden eri heijastejärjestelmien kautta mm. jalkapohjista, sääristä, käsistä, korvista ja kasvoilta. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, näin hoidosta tulee tehokkaampi ja monipuolisempi.

Vyöhyketerapialla pyrimme vahvistamaan asiakkaan omia voimavaroja ja poistamaan erilaisia jännityksiä kehosta. Hoidon tavoitteena on rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoidon uskotaan vilkastuttavan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä parantavan vastustuskykyä ja unen laatua. Vyöhyketerapiasta voi löytyä apua mm. uupumukseen ja stressiin, hormonaalisiin vaivoihin sekä erilaisiin kehon jännitys ja -kiputiloihin. Vyöhyketerapialla on myös helpotettu onnistuneesti mm. pienten vauvojen ja lasten vaivoja kuten vatsakipuja, refluksia, ummetusta, koliikkia, virtsatie- ja yökasteluongelmia sekä uniongelmia.

Vyöhyketerapiahoitoon voi tulla ilman mitään vaivoja. Hoito rentouttaa ja vahvistaa immuniteettia. Mikäli tulet vyöhyketerapiaan jonkin oireen vuoksi, suosittelenkin ottamaan Hyvä olo- paketin, jossa hoitokertoja tulee kolme. Hoidon vaikutus paranee, kun hoitokäyntejä tehdään sarjana. Sarjahoidossa on normaalia, että oireet/vaivat saattavat hieman alkuun pahentua, ennen paranemisprosessia, mutta tämä on hyvin yksilöllistä.

Hoidon jälkeen olo voi olla väsynyt, joten pyri jättämään aikaa levolle. Terapian jälkeen on syytä juoda vettä tavallista enemmän. Fyysisiä ponnistuksia, urheilua ja saunomista on hyvä välttää samana päivänä.

Vyöhyketerapialla ei korvata lääketieteellistä hoitoa, vaan ne toimivat ennaltaehkäisevinä tai lääketieteellistä hoitoa tukevana. Terapeutti ei tee diagnooseja, vaan tavoitteena on helpottaa hoidettavan olotilaa, ei korvata lääke- tai lääketieteellistä hoitoa.

 

Vyöhyketerapia hoitoni

~ VYÖHYKETERAPIA 1h 30min:

Koko kehon vyöhyketerapia, pään ja niskan hieronta, jalkakylpy sekä haastattelu. Rentouttava koko vartalon hemmotteluhoito! Tätä suosittelemme aina ensimmäiseksi vyöhyketerapiakäsittelyksi.

~ VYÖHYKETERAPIA 1h:

Jalkaterien ja korvien vyöhyketerapia. Haastattelu ensimmäisellä kerralla.

~ VAUVOJEN JA LASTEN VYÖHYKETERAPIA n. 45min:

Helpotusta mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, tulehduskierteisiin sekä yleiseen itkuisuuteen ja levottomuuteen. Sisältää ohjeistuksen kotihoitoon, sekä kanto- ja käsittelyohjeita.

~ HYVÄ OLO – PAKETTI:

Sisältää 3 vyöhyketerapia käsittelyä (1 x 1h 30min ja 2 x 1h).

 

Hoidon mahdolliset esteet

Mikäli vyöhyketerapia on hoitomuotona sinulle uusi, tulee hoidon suhteen olla varovainen näissä tilanteissa. Tällaisia esteitä eli kontraindikaatioita ovat esimerkiksi pahanlaatuiset kasvaimet, sydänvaivat, juuri tehdyt suuret leikkaukset, elinsiirrot, kuume ja tulehdustilat sekä voimakkaat mielenterveysongelmat. Mikäli kehossasi on jokin vierasesine, tulee terapeutin tietää siitä. Raskaus ei ole este vyöhyketerapialle, mutta mikäli et ole aiemmin käynyt hoidoissa, ei suositella aloitusta ensimmäisen kolmanneksen aikana. Loppuraskaudesta vyöhyketerapia on hyvin suositeltavaa. Mikäli pohdit vyöhyketerapian sopivuutta sinulle, ole yhteydessä, niin keskustellaan asiasta.

 

Ihmiskeho on kaunis kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen <3

Tavataan Golden Day Spa:ssa!

 

Ystävällisin terveisin,

Heidi Louhivaara

Kysy lisää hoidoistani heidilouhivaara@gmail.com. Hoidot voit varata suoraan Golden Day Spa:n nettiajanvarauksen kautta.