BLOGI | Golden Day Spa

KASVOPILATES – RYHTIÄ ILMEESEEN JA HYVÄÄ OLOA!
j
20.02.2021

FACE UP-KASVOPILATES

Maailmaa on muuttamassa ihana ajatus siitä, että ikääntyminen voi olla kaunista. Pro-ageing ja happy-ageing -ajattelu auttaa meitä luopumaan ikuisen nuoruuden tavoittelusta ja ennemminkin korostamaan hyvinvoivaa, hoidettua ihoa sekä iloista, upeaa, aikuista ilmettä. Kasvojen luonnolliset elvyttävät menetelmät ja -hoidot lisäävät suosiotaan ja erilaiset kasvoharjoittelut ovat kovassa nosteessa. Kirurgisten hoitojen sijaan, nyt jumpataan ja vahvistetaan kasvojen ja kaulan lihaksistoa sekä pyritään vapauttamaan ylävartalon lihaspinteitä, jotka vaikuttavat koko ilmeeseemme ja myös ihomme toimintaan. Face up-kasvopilates on tätä harjoittelua parhaimmillaan. Nuorekkaampi ilme ja pirteämpi katse on vain pieni osa siitä, mitä voit tunnollisella harjoittelulla saavuttaa.

Face up-kasvopilateksen faktoja ja vaikutuksia

– Kasvojen lihastasapaino ei ole vain ulkonäköseikka, vaan osa tervettä kehokokonaisuutta ja itsestään huolehtimista.

– Kasvoja harjoittamalla voit lievittää kasvo- ja päänsärkyjä, ryhdistää ja keventää niskaa sekä kiinteyttää ja ryhdistää kaulaa.

– Leukaniveltä jumppaamalla voit poistaa alaleuan jähmeyttä, vapautua stressipurennasta ja poistaa jännitteitä koko kehosta.

– Ilmelihaksia rentouttamalla voit tasoittaa kasvojen juonteita.

– Kasvojen lihaksia vahvistamalla voit täyteläistää kasvojasi ja kohentaa myös ihosi kuntoa.

–  Kasvolihaksia jumppaamalla voit kuntoutua esim. kasvohalvauksesta ja uniapneasta.

– Kasvoharjoitteet vaikuttavat vuorovaikutustaitoihisi sekä kohentavat itsetuntoasi.

– Kasvojumppa ei ole humpuukia, eikä myöskään korvattavissa millään kirurgisella operaatiolla tai pistoshoidolla.

OMAT KOKEMUKSENI

Aloitin itse viikottaiset Face up-kasvopilatestunnit reilu puoli vuotta sitten. Asia kiinnosti minua valtavasti ammatillisessa mielessä, mutta oikeasti olin todellakin myös sen tarpeessa. Kärsin ajoittain pahastakin migreenistä ja huonojen työasentojen vuoksi niskani kanssa on ollut ongelmia jo vuosia. Lisäksi olen melkoinen bruksaaja, puren hampaitani yhteen niin nukkuessa kuin hereilläkin ollessa. Ruuhkavuosien tuoma kiire sekä yrityksen ja perhe-elämän yhdistäminen ovat jättäneet hyvin vähän aikaa itsestään huolehtimiselle.

Sanomattakin siis selvää, että olen nauttinut suuresti viikottaisesti hetkestä, jolloin voin pysähtyä kuuntelemaan omaa kehoani, lisätä hyvinvointiani tehokkailla harjoitteilla ja unohtaa hetkeksi kaiken muun. Suurin osa liikkeistä tehdään silmät suljettuna ja selällään pötkötellen, rauhoittavan musiikin säestämänä. Ah mikä ihana fiilis oli jo ensimmäisen tunnin jälkeen! Jo tämän puolen vuoden aikana olen saanut paljon helpotusta vaivoihini ja päässyt migreenistäkin eroon lähes kokonaan.Yllätyin että Face up-tunnilla käydään läpi koko yläkroppa, ja että kaikki lähtee hyvästä ryhdistä ja pään oikeasta asennosta ja kannattelusta. Tiedostan nyt niskan, pään ja yläkropan asennon ja muistutan itseäni korjaamaan sen, jos lysähdän. Olen voimakkaasti otsallani ilmeilevä, joten sen kanssa olen joutunut huhkimaan enemmän. Pyrin olemaan kulmia nostamatta ja kurtistelematta, ja tekemään lihastyön enemmänkin silmien, kuin otsan lihaksilla. Purulihakset ovat vapaammat ja osaan nyt rentouttaa ja tiedostaa puremiseni paremmin. Aion ehdottomasti jatkaa harjoittelua, kerran viikossa saatu ammattilaisen ohjaus antaa hyvät eväät myös arkiharjoitteluun kotona. Bonuksena monien vaivojen helpottumisen lisäksi saan kauniimman ja terveemmän ilmeen, kohotetut kasvot ja kirkkaat silmät.

Suosittelenkin siis erittäin lämpimästi kaikille asiakkaillemme Face up-tuntia. Saat siitä loistavan tuen ihonhoitoosi ja boostia koko hyvinvoinnillesi.

MISSÄ PÄÄSEE JUMPPAILEMAAN

Face up-kasvopilateksen kehittäjä ja Efector Pilates Studion yrittäjä Elina Pihlajamäki tarjoaa oppejaan 30 vuoden kokemuksella, ilolla ja ammattitaidolla Yliopistonkadulla Jyväskylässä. Kasvopilatesta pääset harjoittelemaan pienryhmässä studiotunneilla, online-tunneilla ja nyt myös uudella verkkokurssilla. Tunneilla tutustut omiin kasvoihisi ja opit keinot, millä ylläpitää niiden terveyttä ja kauneutta loppuelämäsi ajan. Kaupan päälle hyvä energinen olo ja koko ryhdin kohoaminen!

Face up -verkkokurssin löydät suoraan tästä linkistä https://efector.fi/tuote/face-up-verkkokurssi/

Iloa, hymyä ja korkeita poskipäitä päivääsi!

Psst. Jos haluat kokeilla muitakin Efectorin tunteja, he tarjoavat Golden Day Span kanta-asiakkaille -20% normaalihintaisista studiotunneista, -nettikursseista ja -videotreeneistä 😉

Kirjoittanut Anu Puura, SKY-kosmetologi, Day Spa-yrittäjä