BLOGI | Golden Day Spa

Hyvä paha rusketus!
j
19.05.2018

Shortsikelit tulivat aivan puskista ja sääret ovat kalmankalpeat talven jäljiltä. Viime vuosina olen itsekin (vihdoin) ymmärtänyt auringon vaarat ja poden välittömästi huonoa omaatuntoa jos vaan pötköttelen auringossa tekemättä mitään. Sehän on täysin eri asia puuhastella jotain ja samalla saada aurinkoa, näin ainakin uskottelen itselleni. Näen työssäni paljon auringon tekemää vahinkoa, ja valitettavasti huomaan sen myös omassa hipiässäni. Nuoruusvuosien auringonpalvonta on jättänyt jälkensä. Nykyään ihon suojaus on erittäin tärkeää, enhän tietenään halua auringon tekevän lisää hallaa iholleni. Pidän ruskettuneesta ilmeestä ja tunnen itseni paljon kauniimmaksi kun iholla on pieni sävy. Teidän ja minun onnekseni markkinoilla olevat itseruskettavat ovat kehittyneet huimaa vauhtia, ja erityisesti suihkurusketus on kokenut mahtavan muutoksen parempaan. Kiitos sen olen tullut täysin riippuvaiseksi sprayrusketuksen kaunistavasta voimasta. Se on siis uskomaton juttu miten pieni asia kuten ihon sävy voi vaikuttaa niin positiivisesti mielialaan ja olemukseen. Olo on aurinkoinen ja vaatteetkin näyttävät paljon paremmilta. Meikkiä tarvitsee vain hipaisun jos sitäkään. Hemmottelen itseäni suihkurusketuksella aina ennen juhlia, lomaa ja kesällä säännöllisesti noin 2 vkon välein jotta voin hyvillä mielin pysytellä pois aurinkolaverilta. Itseasiassa enää en kyllä baden badenille asti ehtisikään, kesäpäivät juoksen 4-vuotiaan poikani perässä aurinkovoidetuubin kanssa paasaamassa kuinka tärkeää ihoa on suojata.

90-luvun fitnessrusketus on siis todellakin historiaa. Käytämme suihkurusketuksessa Irlantilaista Vita Liberata tuotesarjaa joka onkin ollut uranuurtajana itseruskettavien muutostaipaleella. Heille ihonhoito on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin hyvän rusketuksen luominen. Tuotteet siis sisältävät paljon hoitavia ainesosia, ja osa niistä on orgaanisia. Tuotteiden pohjaraaka-aineena on luomulaatuinen aloe veran lehtivesi ja pitävät ne sisällään myös mm. papaija, vadelma ja kurkku-uutettakin. Rusketuksen muodostava ainesosa on DHA, joka saadaan luomusokerijuurikkaasta uuttamalla. Vita Liberatan tuotteista on poistettu kaikki iholle haitalliseksi luokitellut aineet. Tuotteet on dermatologisesti testattu, eivätkä sisällä alkoholia, parabeeneja tai hajusteita. Vita Liberatan sprayuutteet sisältävät noin 80% orgaanisia ainesosia, joten tästä riippuvuudesta ei onneksi tarvitse olla kovin huolissaan.

Monia huolestuttaakin ennemmin se että tuleeko ihosta laikukas ja liian tumma. Tähän vastaamme että huolellisella valmistautumisella ja ammattilaisen käsissä ei tule. Käytössämme on useita eri sävyisiä rusketusuutteita ja valitsemme sopivan aina asiakaskohtaisesti. Valintaan vaikuttaa asiakkaan ihotyyppi, ihon luonnollinen sävy ja toivottu lopputulos. Myös rusketustekniikalla voimme tarvittaessa keventää tai syventää rusketusta.

Miten se sitten tapahtuu? Rusketusta edeltävänä päivänä iho tulisi kuoria ja kosteuttaa huolellisesti. Rusketukseen tullessa ihon pitäisi olla puhdas, joten voiteita, dödöä, hajuvettä tms ei tulisi aamulla iholle laittaa. Mahdolliset meikit voi poistaa tuotteillamme juuri ennen käsittelyä. Yllesi voit halutessasi jättää alusvaatteet/uima-asun/kertakäyttöpikkuhousut, mutta suosittelemme että yläosa olisi paljaana jotta mitään rajoja ei decolteelle jäisi. Toki osa haluaa täysin rajatonta rusketusta joten ”ilman rihman kiertämää” on naisien kohdalla myös sallittua. Kosmetogimme suojaa ennen käsittelyä kuivat ihoalueet yliruskettumisen estämiseksi. Itse sprayvaihe kestää vain noin 5min, tämän jälkeen ihoa kuivatellaan hetki ja sitten voi ylle pukea löysät, tummat vaatteet. Ihonmyötäisiä vaatteita tai asusteita tulisi välttää ihon pesemiseen saakka. Rusketusuute sisältää opasvärin joten käsittelyn jälkeen iholla on rusketus, mutta tämä ei millään tapaa ole tekemisissä lopullisen sävyn kanssa. Opasväri pestään iholta noin 8-12h kehittymisen jälkeen, ja sen alta paljastuu lopullinen sävy. Rusketuksen kehittymisen aikana iho ei saisi kastua, eli esim. käsienpesu olisi hoidettava pyyhittävillä liinoilla kämmenpuolelta. Myös hikoilua ja meikkaamista tulee välttää. Ihon pesun jälkeen voi jatkaa normaalia elämää meikaten ja napakampia vaatteita pitäen.  Rusketus kestää ihotyypistä ja pesutottumuksista riippuen noin 4-10 pvä, asteittain haalistuen. Voimakas hikoilu ja runsas saunominen valitettavasti hieman lyhentävät rusketuksen kestoa. Sävyä pystyy helposti ylläpitämään kevyillä itseruskettavilla jos mahdollisimman pitkän ilon rusketuksesta haluaa. Jos otat rusketuksen juhlia tai lomaa varten, tulisi se tehdä noin 2 pvä ennen h-hetkeä, tällöin sävy on parhaimmillaan.  Suosittelemme siis lämpimästi kaikkien päivetyksestä nauttivien kokeilemaan. Meidät on valittu vuoden 2018 Vita Liberatan Ambassadoriksi, joten olet varmasti turvallisissa käsissä. Kaunista kesää kaikille! Nautitaan lämmöstä, valosta, rusketuksesta ja ihanasta olosta